Eénoogs’ Arend schrijft open brief naar zijn 196 Titanen

 

 

Beste vriend,

Het idee om eindige dingen onsterfelijk te maken houdt veel filosofen al heel lang bezig.
Over 100 jaar bent ook u begraven, evenals uw familie en vrienden.
Vreemdelingen zullen in het huis wonen waar u zo hard voor hebt gevochten om het te bouwen, en zij zullen alles bezitten wat u vandaag de dag hebt. Al uw bezittingen zullen onbekend en ongeboren zijn, inclusief de auto waar u een fortuin aan hebt uitgegeven, en zullen waarschijnlijk schroot zijn, bij voorkeur in handen van een onbekende verzamelaar.
Uw nakomelingen zullen nauwelijks weten wie u was en zullen u ook niet herinneren. Hoeveel van ons kennen de vader van onze grootvader?
Nadat u sterft, wordt u een paar jaar herinnerd, dan bent u slechts een portret op iemands boekenplank, en een paar jaar later verdwijnen uw geschiedenis, foto’s en daden in de vergetelheid van de geschiedenis. U zult niet eens een herinnering meer zijn.
Als u op een dag zou pauzeren om deze vragen te analyseren, zou u misschien begrijpen hoe onwetend en zwak de droom was om dit allemaal waar te maken. Om nog maar te zwijgen van al die lieve mensen die u dag en nacht hielpen om uw droom te verwezenlijken.
Wat er echter wel onsterfelijk gemaakt kan worden zijn de visies en de lessen die u wil doorgeven aan diegenen die na u komen. Deze blijven echter wel levend, denk maar aan de diverse inmiddels bekende citaten van velen die ons eeuwen geleden voorgingen.

Welke boodschap/ quote / levenswijsheid wil u doorgeven aan de volgende generaties?

Wacht hier niet te lang mee, het leven is onvoorspelbaar, morgen kan het al te laat zijn

Signed

LisbonEagle196