Mijn Visie

De geschiedenis leert ons dat president Kennedy eind jaren vijftig aan het hoofd kwam te staan van een zeer gefragmenteerde, gedesintegreerde en angstige Amerikaanse samenleving. We herinneren ons allemaal zijn geniale idee om te landen op de maan  als een trigger, een beweegreden om ‘angst’ te doden en deze te transformeren naar vertrouwen toe.

En weet je wat? Zelfs de vaatwasser, de poetsvrouw en de glazenwasser waren net zo belangrijk als de astronauten zelf. Ze werkten keihard samen naar dit vooropgestelde doel. Alle gevoelens van ‘angst’ verdwenen. Iedereen had een duidelijke missie, het USA ruimteschip moest en zou op de maan landen. Tout court.

In analogie met dit verhaal kunnen wij toch ook een nieuwe toekomstgerichte beweegreden uitdenken, gericht op onze jonge Vlamingen?  Ja, die groep van mensen die vandaag slechts 20% vertegenwoordigt van onze bevolking, maar wel … 100% van onze toekomst !!

 

Mijn Visie: “Onze jeugd en onze jongeren omvormen tot die “individuen” die zich gerespecteerd, geliefd en gewaardeerd voelen, lijkt mij dan toch een haalbare start”                                                   

 

Het politiek landschap wordt morgen herschreven. Meer dan ooit moet Vlaanderen vandaag al een pool van humanistische leiders creëren, aantrekken, opleiden, motiveren en koesteren met één visie en één lang termijnsengagement ten voordele van diens jeugd.

In hun besluitvormingsproces zullen deze nieuwe leiders met de raad van experten, politici, ondernemers, kunstenaars, sporters, academici, filosofen,… rekening houden. Kleurrijke en creatieve masterminding zal het resultaat zijn.

 

Zie je nu al de impact die deze insteek zou kunnen hebben op Vlaanderen, op haar inwoners, op België, op Europa, op de wereld?