Wie ben ik- Mijn droom

 

hervé titans from flanders

Versie 2:

“Hallo, mijn naam is Hervé Missiaen, bedrijfsleider, kunstschilder, auteur, facilitator en wereld reiziger. Ik heb een gezonde academisch economische achtergrond. Door de jaren heen stond ik aan het hoofd van vier bedrijven en bediende ik mijn klanten over de hele wereld in 8 taalzones. Ik volg de politieke en economische situatie op de voet. Tot voor kort reisde ik de wereld rond. Ik ontmoette influencers en verschillende culturen en omarmde mijn vrijheid.

Corona is vandaag ongewild het passende antwoord van moeder aarde op de desastreuze manier waarop we allemaal ‘elkaar’ en onze blauwe planeet blijven behandelen en achterlaten. Morgen wordt diezelfde planeet politiek en maatschappelijk ge-reset, willen of niet. De jeugd komt aan zet. No-Nonsense.

Albert Einstein zie ooit, quote: “We cannot solve our problems with the same thinking we used, when we created them.”

De voorgestelde gedachtengang is hier gestoeld op de “multidisciplinaire” wijsheid die uit het brein komt van 100 verschillende rolmodellen uit 100 verschillende expertise velden. In heikele themas zoals onderwijs bijvoorbeeld hebben we vandaag buiten de inzichten van de onderwijsspecialisten terzake, ook de inbreng en mindset nodig van kunstenaars, van ondernemers, van filmmakers, van mediafiguren, van advocaten, van mentors, van politici, …ja zelfs van sportmensen. Zij hebben Vlaanderen op de kaart gezet door een buitengewone mindset en dito prestatie. Zij zijn de leidende voorbeelden om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken. Akkoord, de tijden zijn veranderd, maar de grondprincipes om te slagen in om het even welke discipline zijn wel gebleven.

Deze personen heb ik benaderd, geïnterviewd en uiteindelijk op doek geportretteerd. Ik droom ervan om hun inzichten en drive te doen samenkomen in een ongeziene samenwerking die geen gelijke kent. Ik droom ervan om samen met hen en met de nieuwe generatie Titanen Vlaanderen terug op de wereldkaart te helpen zetten. Mijn droom is dat Vlaanderen en vooral haar jeugd hier een belangrijke rol in speelt.

Tientallen jaren geleden was onze regio namelijk tot ver buiten haar eigen grenzen wereldberoemd in ondernemerschap en visie. Flanders Technology en de vechtlust van de Vlamingen trokken wekelijks grote internationale investeringen aan. Vandaag zijn de nieuwe investeringen op ons grondgebied slechts een fractie van wat ze vroeger waren. Vlaanderen lijkt uitgeteld en onbestaand en diens stemgedrag verloopt ook niet meer stabiel. Iedereen lijkt bang te zijn voor alles en voor iedereen.

Meer dan ooit heeft Vlaanderen nu een nieuwe richting nodig die deze neergaande vicieuze cirkel moet stoppen. Het herstel van onze verloren positie moet het resultaat zijn.

Ik nodig jullie allemaal uit voor een reis naar het Land der Blinden, waar je Polyphemus zal ontmoeten die een Vlaams verhaal van hernieuwd vertrouwen kan onthullen waar iedereen hard op zoek naar is. Maar hiervoor heb ik jullie inbreng nodig.

 

Geniet van je reis”

 

 

 

Versie 1:

“Hallo, mijn naam is Hervé Missiaen, bedrijfsleider, visionair kunstenaar, auteur, facilitator en wereld reiziger. Ik heb een gezonde academisch economische achtergrond. Door de jaren heen stond ik aan het hoofd van vier bedrijven en bediende ik mijn klanten over de hele wereld in 8 taalzones. Ik volg de politieke en economische situatie op de voet.

Ik waardeer de individuele wijsheid van 100 prominente Vlaamse rolmodellen die ik benader, die ik interview en die ik op vlaams canvas schilder. De ideeën van deze 100 Titanen vormen de basis van die persoon die ik uiteindelijk wil worden. Ik droom ervan om hun inzichten en gedachten te doen samenkomen in een ongeziene samenwerking die geen gelijke kent. Ik droom ervan om samen met hen en met de nieuwe generatie Titanen Vlaanderen terug op de wereldkaart te helpen zetten.

Tot voor kort reisde ik de wereld rond, op zoek naar de dringende noden ten gunste van die moderne samenleving die de 21e-eeuw zou moeten overleven. Ik ontmoette influencers en verschillende culturen en omarmde mijn vrijheid.

Corona is vandaag ongewild het passende antwoord van moeder aarde op de desastreuze manier waarop we allemaal onze blauwe planeet behandelen en achterlaten. Corona doet vandaag terecht de wereld op haar grondvesten daveren. Morgen wordt diezelfde wereld politiek en maatschappelijk ge-reset, willen of niet. Mijn droom is dat Vlaanderen en vooral haar jeugd hier een belangrijke rol in speelt.

Tientallen jaren geleden was de regio Vlaanderen namelijk tot ver buiten haar eigen grenzen wereldberoemd in ondernemerschap en visie. Flanders Technology en de vechtlust van de Vlamingen trokken wekelijks grote internationale investeringen aan. Vandaag zijn de nieuwe investeringen in Vlaanderen slechts een fractie van wat ze vroeger waren. Vlaanderen lijkt uitgeteld en onbestaand. Vlaanderens stemgedrag verloopt niet meer stabiel. Iedereen lijkt bang te zijn voor alles en voor iedereen.

Meer dan ooit heeft Vlaanderen nu een nieuwe richting nodig die deze neergaande vicieuze cirkel moet stoppen. Het herstel van onze verloren positie moet het resultaat zijn.

” Ben je benieuwd naar hoe  de gecombineerde kracht en inspanningen van 100 Vlaamse Titanen zou kunnen helpen bij het vormgeven van een positieve en exporteerbare Vlaamse modelstaat ?

 

Ik nodig jullie allemaal uit voor een reis naar het Land der Blinden, waar je Polyphemus zal ontmoeten die een Vlaams verhaal van hernieuwd vertrouwen onthult waar iedereen hard op zoek naar is.

Geniet van je reis”