Vlaanderen als Internationaal Toonbeeld ?

Verbindende kunst ontmoet scherpe literatuur

 

       

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

36 jaar geleden werd deze ketting met een kettingzaag uit één boomstam gesculpteerd. De ketting weerspiegelt eenheid en heeft 7 verbonden schakels.

Iedere persoon kan voor zichzelf 7 hete hangijzers formuleren die vandaag het ontstaan van een nieuw socio-economisch model in de weg staan.

Ik wil van iedere Titaan hun 7 hete hangijzers leren kennen.

Een bijzonder scherp boek “Coronavirus: Electroshock voor België”, geschreven door Rudy Aernoudt, professor en bekend systeemverbeteraar, is een perfecte katalysator om de focus in de experten denkgroep te behouden.

 

 

Stel je zich nu eens voor dat Vlaanderen zichzelf zou kunnen transformeren tot die unieke Modelstaat 2025, waarin elk gehumaniseerd ‘Ministerie’ een uniek voorbeeld is van het beste uit alle werelden …

Stel je zich nu eens voor dat we de doodgebloede Senaat zouden kunnen vervangen door een soort Hoge Federale Raad die de heetste hangijzers eens definitief aanpakken in plaats van er in een grote cirkel omheen te lopen…

 

Welk gevoel zou dit geven als de hele wereld nadien weet heeft dat het beste onderwijs enkel in Vlaanderen te vinden is?

Welk gevoel zou dit geven als de hele wereld weet heeft dat de beste en goedkoopste manier om met de enorme tonnen afval om te gaan enkel in Vlaanderen te vinden is of dat daar de duurzame technologie aanwezig is om die afval op de meest ecologische manier te verwerken?

Welk gevoel zou dit geven als we tegen die tijd wereldwijd toonaangevend zijn in hernieuwde business and lifestyle schools ?

Misschien zijn we tegen dan wel beroemd geworden door onze uitstekende manier om nieuwe startups te begeleiden.

Misschien hebben we tegen dan een totaal andere  humanistische benadering naar een vernieuwd politiek systeem uitgedokterd waar iedere regering naar op zoek is,

Misschien is Vlaanderen tegen dan beroemd in studie centra voor links en rechts hersenhelft onderwijs.

Misschien is Vlaanderen tegen die tijd sterk genoeg om de internationale internationale instellingen op de vingers te tikken wanneer bepaalde landen  doorgaan met het gebruik van kunststoffen in de voedingsindustrie. Wie weet ?

of

Misschien wordt Vlaanderen wel eens geraadpleegd voor iets totaal anders wat vandaag zelfs nog niet eens op tafel ligt…

 

Binnenkort wordt via Social Media de inbreng gevraagd van positieve Vlamingen die op hun beurt hun 7 hete hangijzers bloot geven na dit noodzakelijke naslagwerk gelezen te hebben.

Dit project is een Vlaams project. Alle relevante input is bij deze welkom.

 

Als je mee wil werken aan dit project, laat dan je email adres en je naam achter.